Helpdesk Corona crisis Buren

Zorg goed voor elkaar #coronahulp


Hulp gevraagd!     Hulp aangeboden!

Op dit moment zitten we midden in een cruciaal moment om het corona virus het hoofd te bieden! Om dit te kunnen doen wordt er veel van iedereen verwacht (van inwoners, verenigingen, kerkgemeenschappen, maar ook van onze ondernemers van wie er vele getroffen zullen worden en zich zorgen zullen maken over de toekomst!)


Ook Gemeentebelangen Buren krijgt veel vragen van inwoners over wat er nu precies speelt. Onze inwoners maken zich zorgen, over hoe deze situatie zich ontwikkelt, over hun onderneming, over hun verenigingen. En die zorgen begrijpen we volkomen en kan niemand op dit moment wegnemen.


We hebben te maken met een situatie die we niet eerder meegemaakt hebben. En daarom zijn we ook op zoek naar wat wij op lokaal niveau kunnen doen, om elkaar te helpen. U kunt dan denken aan bijvoorbeeld economische maatregelen. Maar mocht u zich zorgen maken over het doen van boodschappen kunnen wij u ook in contact brengen met mensen die u kunnen helpen. 


Voor ons is dit het moment om een helpdesk in het leven te roepen. Hier kunt u terecht met uw vragen en problemen als gevolg van deze wereldwijde crisis. U kunt via het onderstaande invulformulier uw vraag stellen. Wij zullen zo veel als mogelijk beschikbare informatie met u delen. 


We roepen u op om uw verhaal, uw zorgen en alles waar u tegenaan loopt met ons te delen. Of dat nu voor u persoonlijk speelt, voor uw onderneming of voor uw vereniging. Dat kan in eerste instantie per e-mail en later ook telefonisch. Gaan dingen goed, laat het ons weten. Heeft u zorgen of vragen, deel ze vooral met ons.


Laten we er zijn voor elkaar. In deze aparte tijden. Aan allen die een speciale taak hebben, in het bijzonder de zorgverleners, willen wij ons grootste respect overbrengen en wij wensen hen veel kracht en wijsheid toe, ook aan hun gezinnen!

 
 
 
 
Asch
Beusichem
Buren (stad)
Eck en Wiel
Erichem
Ingen
Kerk-Avezaath
Lienden
Lingemeer
Maurik
Ommeren
Ravenswaaij
Rijswijk
Zoelen
Zoelmond
Kapel-Avezaath (gem Buren)
Buurmalsen (gem. Buren)
 
Ja
Nee
 
Ja
Nee
 
Ja
Nee
 
Ja
Nee
 
Ja
Nee
 
Ja
Nee
 
Ja
Nee
 
Ja
Nee
 
Ja
Nee
 
Ja
Nee
 
Ja
Nee
 
 

Heb je vragen over het coronavirus? Neem dan contact op via 0800-1351.

(publieksinformatienummer Rijksoverheid)


Dit telefoonnummer is dagelijks bereikbaar van 8:00 tot 20:00 uur.

Heeft u gezondheidsadvies nodig voor uzelf of uw naasten? Of wilt u advies over reizen? Kijk op de website ggdgelderlandzuid.nl/coronavirus. Daar staat wat u kunt doen. En bij welke klachten u uw huisarts moet bellen.

Vanaf dit moment kunnen mensen in Nederland helpen bij het in kaart brengen van klachten die kunnen wijzen op het nieuwe Coronavirus. Mensen kunnen via infectieradar.nl meedoen. Zij geven dan eens per week door of zij in de afgelopen week koorts of andere klachten hadden. Hiermee kan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  volgen hoe gezondheidsklachten verspreid zijn over het land en hoe dit zich ontwikkelt in de tijd. De gegevens dienen als input voor wetenschappelijk onderzoek.


Infectieradar

ALTIJD

DICHTBIJ


Zit u ergens mee, heeft u een vraag of wilt u dat we bij u langskomen.


Stuur dan een mailtje!

info@gemeentebelangen-buren.nl

Nieuwe coalitie gevormd


De nieuwe coalitie van Gemeentebelangen Buren, PCG en CDA presenteert het coalitieakkoord met als titel Daadkrachtig en kerngericht.

.

Augustus, 2020

© Copyright Gemeentebelangen Buren. All Rights Reserved