ENQUÊTE

ENQUÊTE

WAT VINDT U?

Ons streven is om 1 keer per maand een enquête onder de inwoners van de gemeente Buren te houden. Veel van onze informatie halen wij momenteel vooral op bij onze achterban, mensen die wij ontmoeten tijdens onze kernbezoeken, de VNG, de provincie, instituten, stichtingen, verenigingen, uitzoekwerk verzorgt door onze danktank en op straat. Maar tijdens de coronatijd is ons wel duidelijk geworden dat in contact komen met onze inwoners niet altijd vanzelfsprekend is.


We willen dit nu om verschillende redenen breder trekken en dit willen we onder andere doen middels het houden van een online enquête.


Een enquête die bestemd is voor al onze inwoners, soms over actuele zaken en soms over beslissingen die we moeten nemen in de toekomst.


Gemeentebelangen staat open voor alle inwoners met verschillende achtergronden en levensbeschouwingen, voor jong en oud. Het maakt ons niet uit op welke partij u gestemd heeft, wij zijn te allen tijde benieuwd naar uw mening!

De enquête 'Drukte op de dijken' van de maand februari start op maandag 1 februari 2021 en sluit op zondag 28 februari 2021

In de maand februari willen we uw het probleem verkeersdrukte op onze dijken voorleggen

De laatste zondag van januari was het de hele dag ontzettend druk op de Marsdijk, Rijnbandijk, Lekbandijk, Lekdijk Oost en Lekdijk West. Deze dijken lopen langs de dorpen Lienden, Ingen, Eck en Wiel, Maurik, Rijswijk, Ravenswaaij, Zoelmond en Beusichem.


Inwoners wandelen en fietsen er graag, andere inwoners gebruiken deze dijken om rustig met hun auto te genieten van o.a. de uiterwaardens en de rivieren de Rijn en de Lek. Weer andere inwoners trekken er uit met hun paard.


Afgelopen zondag zag je opvallend veel jongeren voorbij rijden in hun gepimpte auto en soms knallende uitlaten, maar ook veel wandelaars, fietsers, motoren, wielrenners, paardrijders en auto's. Eigenlijk weinig nieuws, want bij mooi zonnig weer zijn de dijken overvol te noemen. Naast drukte, soms gevaarlijke situaties, is er ook veel geluidsoverlast voor de woningen die aan de dijken staan.


Dit is de reden om u het volgende voor te leggen:


Ik vind dat de dijken in de gemeente Buren af en toe afgesloten mogen worden voor motoren en auto's (bestemmingsverkeer** daar gelaten)


** Onder Bestemmingsverkeer wordt verkeer verstaan dat een bestemming heeft op het aanliggende deel van de weg.

 

HALLO INWONER VAN DE GEMEENTE BUREN

WAT VIND JIJ, WAT IS JOUW MENING?

A = 1 weekeinde per maand afsluiten voor auto's en motoren
B = 2 weekeinden per maand afsluiten voor auto's en motoren
C = 1 weekeinde per kwartaal afsluiten voor auto's en motoren
D = 2 weekeinden per kwartaal afsluiten voor auto's en motoren
E = meerdere weekeinden per jaar afsluiten voor auto's en motoren
F = Altijd afsluiten voor auto's en motoren
G = Laten zoals het nu is, wel meer handhaven
H = Laten zoals het nu is
I = Ook afsluiten voor wielrenners
 
 
 
 
 
Asch
Beusichem
Buren (stad)
Eck en Wiel
Erichem
Ingen
Kerk-Avezaath
Lienden
Lingemeer
Maurik
Ommeren
Ravenswaaij
Rijswijk
Zoelen
Zoelmond
Buurmalsen (gemeente Buren)
Kapel-Avezaath (gemeente Buren)
 
Ja
Nee
 
Ja
Nee
 
 

De informatie die wij met deze enquête ophalen is een waardevolle aanvulling voor onze partij. Immers gaat het niet over ons, maar om wat er leeft onder onze inwoners. De uitslag van de enquête verwerken wij in een nieuwsitem, de persoonlijke gegevens worden na de enquête door ons verwijderd, wij doen er verder niets mee!

Hieronder kunt u een aantal voorbeelden zien, die we de aankomende tijd aan u willen gaan voorleggen

MEER STRAATVERLICHTING

MEER - MINDER - PRIMA ZO


Met regelmaat zien we berichten verschijnen over de straatverlichting, vooral de verlichting in het buitengebied. Meer verlichting, het is nu onveilig. Minder verlichting, want denk ook aan de .......

Afbeelding: Gelderlander

TOEKOMST GEMEENTE BUREN

CULEMBORG - GROOT BETUWE


Regelmatig komt het in het nieuws, wordt het niet tijd dat de gemeente Buren wordt opgeheven (herindeling). Kan de gemeente zijn inwoners wel geven wat nodig is? Is de invloed van de provincie te groot? Zijn we ....

OPENBAAR VERVOER GOED GEREGELD

DROEVIG - TOP - TEVREDEN


Om met het openbare vervoer van Lienden naar stadje Buren te reizen valt niet helemaal mee, sterker nog: Als alles mee zit ben 80 minuten onderweg om een bezoekje te brengen aan het mooiste stadje van de Betuwe.

HANDHAVEN

MEER - MINDER


Lekker wandelen over onze dijken is heerlijk om te doen, maar op sommige dagen is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn dagen dat je meer motorrijders tegenkomt dan tijdens de TT van Assen. 

MEER BLOEMEN OPENBAAR GROEN

GOED PLAN - SLECHT PLAN


Het openbaar groen in de gemeente bestaat momenteel vooral uit groenblijvende heesters, hagen en gras. Dit mag best wat kleurrijker worden, want echt vrolijk word je er nu niet van. Tevens ook goed voor .........

WEGEN BUITENGEBIED

DAT KAN MINDER - OP DE GOEDE WEG


Jaarslijks spendeert de gemeente Buren een fors bedrag aan onderhoud van de wegen in het buitengebied. Dit mag best wat minder worden, omdat ...........

ALTIJD

DICHTBIJ


Zit u ergens mee, heeft u een vraag of wilt u dat we bij u langskomen.


Stuur dan een mailtje!

Nieuwe coalitie gevormd


De nieuwe coalitie van Gemeentebelangen Buren, PCG en CDA presenteert het coalitieakkoord met als titel Daadkrachtig en kerngericht.

.

Augustus, 2020

© Copyright Gemeentebelangen Buren. All Rights Reserved