Kernprogramma kern Buren gemeenteraadsverkiezingen 2022 gemeente Buren

ALLEEN BESTEMD VOOR DE INWONERS VAN HET STADJE BUREN

In de gemeenteraad wordt er over veel onderwerpen gesproken en worden er besluiten genomen die alle inwoners aangaan. Hoe belangrijk vinden we als gemeente duurzame energie? Moeten er meer windmolens in de gemeente komen en zo ja, waar? Zo nee, wat zijn alternatieven? Moeten we ons hard maken om zoveel mogelijk scholen te behouden? Zomaar wat onderwerpen die op dit moment spelen.

In maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Dat lijkt nog ver weg, maar de tijd vliegt. We zijn dan ook al druk bezig met de voorbereidingen hierop. Een van de belangrijkste zaken is het schrijven van een verkiezingsprogramma. U bent van ons een verkiezingsprogramma per kern gewend. Buren is immer niet hetzelfde als Ingen, om maar een voorbeeld te noemen. Ook deze verkiezingen schrijven we weer een programma per kern.

Maar dat doen we niet alleen. We horen graag van u wat u belangrijk vindt in uw kern, hoe u denkt over de leefbaarheid. Wat gaat er goed en wat minder? En welke punten zouden nu echt eens moeten worden opgepakt? Daarom gaan we in september alle inwoners van de gemeente Buren benaderen en vragen of ze mee willen praten over ons verkiezingsprogramma. Zodat er een programma komt waar u zich volledig in herkent.

Doet u mee?

Hallo inwoners van het stadje Buren, hier kunt u uw mening/opmerkingen achterlaten voor ons nog te schrijven verkiezingsprogramma Gemeentebelangen Buren periode 2022 - 2026

Nee, ik ervaar geen overlast

Er vindt veel nieuwbouw plaats op alle plekken waar dit maar enigszins kan. Hierdoor groeien de kernen Buren, Erichem en Asch naar elkaar toe waarbij ze steeds meer van gemeenschappelijke voorzieningen gebruik gaan maken.
Steeds meer mensen uit de randstad gaan in het stadje Buren wonen waardoor de prijzen de pan uit rijzen.
Buren groeit gedoceerd waarbij de kernen Erichem, Asch en Buren in identiteit behouden. De voorzieningen werken samen waardoor de kernen een rijk verenigingsleven kennen.
Stadje Buren is goed zoals het is.

Focus leggen op energie besparing door middel van isolatie
Inzetten op zonnepanelen op daken van huizen, loodsen, daken/schuren van bedrijven
Inzetten op transparante zonnepanelen in plaats van plastic tunnels bij de fruitteelt
Inzetten op het benutten van warmteverschillen in de bodem en van het water
Zonnepanelen op weilanden met ruimte voor kippen/schapen onder de panelen
Zonnepanelen op weilanden met ruimte voor natuur onder de panelen
Windmolens zijn welkom in het stadje Buren

Via een digitale nieuwsbrief
Via papier (krant, gedrukte nieuwsbrief)
Via Social Media kanalen
Gemeentegids

Vanuit het gemeentehuis
Op een andere locatie
Lokaal per kern bv. dorpshuis
Zoveel mogelijk digitaal
Met rondrijdende bus

Omleidingsroute aan de oostkant of westkant van Buren
Onaantrekkelijk maken van de route door wegblokkades, instellen eenrichtingsverkeer, verlagen maximale snelheid naar 30 of zelfs 15 km per uur
Weg aanpassen zodat het alleen voor bestemmingsverkeer bestemd is
Verkeersarm maken van aan- en afvoerroutes (landwegen)

Deelname schoonmaakacties
Buurtbijeenkomsten
Buurtpreventie
Activiteiten in de zorg
Onderhouden van openbaar groen
Burenhulp
Organisatie buurtfeest

Ik wil graag deelnemen in de werkgroep Natuur/Openbare ruimte/Biodiversiteit
Ik wil graag deelnemen in de werkgroep Zorg
Ik wil mij graag aanmelden bij GB Jongeren (Jongerenafdeling Gemeentebelangen Buren)
Ik wil graag op de kieslijst
Ik wil graag mijn kennis en ervaringen delen in de DenkTank
Ik wil graag op termijn burgerraadslid, raadslid of partij ondersteuner voor Gemeentebelangen Buren worden
Ik wil lid worden van Gemeentebelangen Buren (kosten € 10,00 per jaar)

De informatie die wij met deze enquête ophalen is een waardevolle aanvulling voor onze partij richting de nieuwe verkiezingen. Immers gaat het niet over ons, maar om wat er leeft onder onze inwoners. De input verwerken we zo veel mogelijk in onze verkiezingsprogramma 2022, de persoonlijke gegevens worden na de enquête door ons verwijderd.